Pustynia w Mieście

Pustynia w Mieście » Forum » Forum ogólne » Ważne tematy » Myślisz, że wiesz, co to Naturalne Planowanie Rodziny? Przeczytaj!

Myślisz, że wiesz, co to Naturalne Planowanie Rodziny? Przeczytaj!

AutorWiadomość

maciek

maciek

do góry

Myślisz, że wiesz, co to Naturalne Planowanie Rodziny? Przeczytaj!
Ostatnio w różnych miejscach (Fronda, Facebook itp.) jakoś ożywiła się dyskusja na temat NPR-u. Głównie chodzi o podkreślanie fundamentalnych elementów powołania do małżeństwa i czy czasem nie traktujemy NPR jako „katolickiej antykoncepcji”, czyli o kwestię mentalności.

Polecam wpis z bloga, który mnie wczoraj poruszył i skłonił do myślenia:
http://mamaroza.pl/uderz-w-stol-a-stluczesz-termometr/

Poczta

Marcin&Aga

Marcin&Aga

na dół

Trochę bym z tym artykulem polemizowała, ale przeczytałam, rzeczywiście skłania do myślenia...

Poczta

alicja

alicja

na dół

Ładny tekst, zwłaszcza, gdy patrzeć na takie "postawienie sprawy" w kontekście zawierzenia Panu Bogu i planowi, jaki ma dla nas... Wpasowuje mi się tu pewne wspomnienie. Podczas czerwcowego wypoczynku u przyjaciół kapucynów w Skomielnej przebywający tam akurat o. Knotz powiedział nam przy kawie, gdy rozmawialiśmy o "liczebności" potomstwa katolickich rodzin: "Miarą świętości małżonków jest jakość ich wzajemnej relacji, nie liczba dzieci".

Poczta

maciek

maciek

na dół

Dziękuję za ciekawy wpis, Alicjo.

Agnieszko, myślę, że polemizacja jest jak najmilej widziana. Ten artykuł z bloga może się podobać lub nie, ale trudno wobec niego przejść obojętnym.

Poczta

LOGOWANIE

O WSPÓLNOCIE

AKTUALNOŚCI

ŻYCIE KOŚCIOŁA

CZYTELNIA

Nie ma kolców bez róży. Myśli na każdy dzień roku
Chiara Lubicz
Nie ma kolców bez róży. Myśli na każdy dzień roku

Poczynając od roku 2020, w którym 22 stycznia obchodziliśmy 100. rocznicę urodzin Chiary, proponujemy codzienną lekturę fragmentów jej pism oraz zapoznanie się z epizodami życia sługi Bożej, które obrazują narodziny i rozwój udzielonego jej charyzmatu.

Księgarnia religijna Izajasz

© Pustynia w Mieście & Brodex 2025 r.