Pustynia w Mieście » Forum » Forum ogólne » Ważne tematy » Myślisz, że wiesz, co to Naturalne Planowanie Rodziny? Przeczytaj!
Forum » Forum ogólne » Ważne tematy » Myślisz, że wiesz, co to Naturalne Planowanie Rodziny? Przeczytaj! | |
Autor | Wiadomość |
maciek postów: 446 skąd: Zielona Góra |
Wysłany: 2013-11-26 09:12Myślisz, że wiesz, co to Naturalne Planowanie Rodziny? Przeczytaj! Ostatnio w różnych miejscach (Fronda, Facebook itp.) jakoś ożywiła się dyskusja na temat NPR-u. Głównie chodzi o podkreślanie fundamentalnych elementów powołania do małżeństwa i czy czasem nie traktujemy NPR jako „katolickiej antykoncepcji”, czyli o kwestię mentalności.
Polecam wpis z bloga, który mnie wczoraj poruszył i skłonił do myślenia: http://mamaroza.pl/uderz-w-stol-a-stluczesz-termometr/ |
Marcin&Aga postów: 291 |
Wysłany: 2013-11-26 15:43 Trochę bym z tym artykulem polemizowała, ale przeczytałam, rzeczywiście skłania do myślenia...
|
alicja postów: 307 |
Wysłany: 2013-11-27 20:12 Ładny tekst, zwłaszcza, gdy patrzeć na takie "postawienie sprawy" w kontekście zawierzenia Panu Bogu i planowi, jaki ma dla nas... Wpasowuje mi się tu pewne wspomnienie. Podczas czerwcowego wypoczynku u przyjaciół kapucynów w Skomielnej przebywający tam akurat o. Knotz powiedział nam przy kawie, gdy rozmawialiśmy o "liczebności" potomstwa katolickich rodzin: "Miarą świętości małżonków jest jakość ich wzajemnej relacji, nie liczba dzieci".
|
maciek postów: 446 skąd: Zielona Góra |
Wysłany: 2013-11-27 20:46 Dziękuję za ciekawy wpis, Alicjo.
Agnieszko, myślę, że polemizacja jest jak najmilej widziana. Ten artykuł z bloga może się podobać lub nie, ale trudno wobec niego przejść obojętnym. |
Forum » Forum ogólne » Ważne tematy » Myślisz, że wiesz, co to Naturalne Planowanie Rodziny? Przeczytaj! |