Pustynia w Mieście » Forum » Forum ogólne » Ważne tematy » Potrzeba mistrza - autorytetu
Forum » Forum ogólne » Ważne tematy » Potrzeba mistrza - autorytetu | |
Autor | Wiadomość |
Broda administrator postów: 842 skąd: Zielona Góra |
Wysłany: 2007-03-12 07:33Potrzeba mistrza - autorytetu Temat mocno zainspirowany: czy odczuwacie pragnienie bycia prowadzonym przez człowieka - mistrza. Kogoś kto byłby autorytetem. A może ktoś z was zna takiego człowieka i mógłby sie podzielić swoimi doświadczeniami?
|
artur postów: 3 |
Wysłany: 2007-06-08 23:00 Osobiście mam ogromną potrzebę spotykania autorytetów w życiu. Tu nie odnoszę się wprost do indywidualnego prowadzenia przez mistrza. Mam takie wrażenie, że wśród starszego pokolenia niewielu jest takich gigantów. Szkoda, bo to w jakiś sposób odbija się na kondycji młodego pokolenia. Oczywiście zdarzają się tacy. I dzięki Bogu spotykam ich. Nawet jeżeli nie mam bliskiego z nimi kontaktu to ich bagaż ŻYCIA i PODEJŚCIE do człowieka robią na mnie wrażenie. A tu i mnie przybywa lat. I nie daje spokoju to czy ja dość w moim życiu będę jakoś potwierdzeniem poszukiwań dla młodszych. Przecież samemu nie otrzymało się w nadmiarze tego... Z drugiej strony nie to jest celem życia. To, że bp. Dajczak jest jaki jest to "efekt" jego osobistej relacji z Bogiem. A jest gigantem. Pamiętam jedno z pierwszych spotkań Bp. Edwarda na Przystanku Jezus. Stał on w najlepsze, bez obciachu, po grochówę wojskową w ogonku. Poza tym tego człowieka warto spotkać... <<Słudzy nieużyteczni, przybrane dzieci>> |
Forum » Forum ogólne » Ważne tematy » Potrzeba mistrza - autorytetu |