Pustynia w Mieście

Pustynia w Mieście » Forum » Forum ogólne » Ważne tematy » Wspomnienia z Eucharystii

Wspomnienia z Eucharystii

AutorWiadomość

Broda

administrator

Radek

do góry

Wspomnienia z Eucharystii
Stoję w kamiennej grocie. Z tyłu wyjście, pada przez nie światło, dużo światła, gdyż jest to bardziej wnęka w skale niż grota. Stoję przy ścianie, po lewej stronie. Przede mną kilkanaście osób. W brązowej narzucie Piotr. Dalej Jan i pozostali. W najgłębszym miejscu groty stoi kamienny stół – ołtarz. Przed nim Jezus. Trzyma chleb i mówi:

Bierzcie i jedzcie, to jest Ciało moje, które za was będzie wydane:
to czyńcie na moją pamiątkę.

Wszyscy patrzymy w ciszy i skupieniu, mam w sobie wielki pokój.
Znów zamykam oczy, kiedy otwieram wciąż jestem w naszym Oratorium, wokół moja wspólnota. Patrzymy w ciszy i skupieniu. Ksiądz Mariusz trzyma w górze Chleb – Corpus Christi. To samo miejsce, ten sam czas, ta sama pamiątka, ta sama ofiara. Ten sam Chrystus. Amen.

https://www.izajasz.pl

LOGOWANIE

O WSPÓLNOCIE

AKTUALNOŚCI

ŻYCIE KOŚCIOŁA

CZYTELNIA

Inspiracje na każdy dzień roku
Zig Ziglar, Ike Reighard
Inspiracje na każdy dzień roku

Czy pragniesz żyć pełnią życia? Zig Ziglar, jeden z najbardziej szanowanych mówców i pisarzy motywacyjnych, ma nadzieję i wierzy, że tego właśnie chcesz. W tej książce znajdziesz ulubione biblijne fragmenty Ziga, oparte na nich refleksje, pytania zachęcające do odniesienia tych rozważań do własnego życia oraz inspirujące cytaty dające motywację do dobrego przeżycia każdego dnia.

Księgarnia religijna Izajasz

© Pustynia w Mieście & Brodex 2024 r.